ONZE TOPPERS

GLFL
105
Ilatium Morini, Amarone della Valpolicella “Campo Leon”, Corvina , rondinella, croatina en oseleta, 2016
Ilatium Morini “Campo Leon” 2016 is een elegante en intense Amarone della Valpolicella, met een diep robijnrood lichaam. De druiven worden gedroogd voor de wijn gemaakt wordt. De neus brengt gekonfijte kersen, viooltjes, kruidigheid en een hint van tabak en wild boslandschap. In de mond is hij vol, rond en fruitrijk met pruimen en kruidige zoetheid, omhuld door zijdezachte tannines. De afdronk voelt aards, met een subtiele hint van chocolade en aardse toetsen. Drink deze fantastische wijn met rood vlees of krachtige kazen!
140
Unanimous, Tres Piedras, douro, 2021
Deze wijn is voornamelijk gemaakt van Tempranillo, afkomstig van een 0,65 hectare grote wijngaard. Naast Tempranillo bevat de wijngaard ook kleine hoeveelheden Albillo Mayor en Garnacha, wat bijdraagt aan de complexiteit van de wijn.
Na de oogst ondergaat de wijn een fermentatieproces in Franse eiken vaten, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke gisten en zonder toevoeging van sulfieten of andere chemische middelen. Dit minimalistische wijnmaakproces zorgt voor een pure expressie van het terroir.
De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een complex bouquet van rijp zwart fruit, kruiden, tabak en een subtiele hint van vanille. In de mond is de wijn vol en gestructureerd, met fluweelzachte tannines en een lange, elegante afdronk.
KORTRIJKSESTEENWEG 27
B-9000 GENT
09 311 99 89
WWW.KRUIDTUINGENT.BE

LUNCH
12:00 – 14:00
DINER
19:00 – 21:30
GESLOTEN OP MAANDAG, DONDERDAG EN ZONDAG

190
Proelio, Gran Reserva, Rioja, Tempranillo, 2015
Deze Proelio Gran Reserva is een monocépage tempranillo van oude regionale klonen. De vintage 2015 was er een met een geweldige druivenkwaliteit in Rioja, de perfecte combinatie van traditie en terroir. Deze wijn onthult het terroir van kalksteen waar tempranillo volledig tot uitdrukking komt en geeft deze wijn identiteit en een zijdezachte structuur. Het land wordt bewerkt met paarden en de druiven worden manueel geplukt. 24 maanden opvoeding in Franse eikenhouten vaten met periodieke bâtonnage en assemblage in traditionele hormigones. In de neus intense aroma's van wild zwart fruit, vergezeld van diepe balsamico- en zoethoutaroma's, samen met romige geroosterde tonen met een achtergrond van vanille. In de mond is deze gran reserva intens, rond en krachtig met smaken van zwart fruit, pruimen, vanille, balsamico en kruiden met een persistente afdronk. De naam Proelio - strijd in het Latijn - verwijst naar de oude wijnstokken die stand houden en zorgen voor expressieve wijnen met een lang bewaarpotentieel.