KORTRIJKSESTEENWEG 27
B-9000 GENT
09 311 99 89
WWW.KRUIDTUINGENT.BE

LUNCH
12:00 – 14:00
DINER
19:00 – 21:30
GESLOTEN OP MAANDAG, DONDERDAG EN ZONDAG

ONZE KAZEN

Grijze lies
Gerijpte geitenkaas uit Lokeren met de hand geschept, bestrooid met houtskool en daarna enkele weken gerijpt. Een frisse en pittige smaak voor de liefhebbers.


Moerduiveltje
Het Moerduiveltje is een zachte witschimmelkaas van kaasmakerij De Moerenaar, gelegen in De Moeren vlakbij Veurne. Hij wordt gemaakt met gepasteuriseerde melk van eigen koeien, en heeft een donsachtig wit uitzicht met een eetbare korst.


Le Goustal La Bergère
Le Goustal La Bergère is een dubbelroom-schapenkaas. De kaas wordt geproduceerd in Lozère, Frankrijk, in een gebied waar de Lacaune schapenmelk wordt verzameld. De naam "Goustal" is afgeleid van het Occitaanse woord "Gotosa", wat "smaakvol" betekent, en verwijst naar de delicate smaak van de kaas. De kaas wordt minimaal 11 dagen gerijpt. Hierdoor heeft de kaas een kenmerkende smaak en een romige, smeltende textuur


Kornblomst
Kornblomst wordt gemaakt door de Deense kaasmakerij Thise Mejeri in het kleine dorpje Thise in Noordwest Denemarken. De kaasmakerij dateert al uit 1887.
De kaas is erg romig en heeft een frisse geur. De kaas is voor een blauwader vrij toegankelijk en wordt gemaakt van gepasteuriseerde, biologische koemelk. Prachtig in balans, niet scherp of zout. Interessant voor zowel kaaskenner als voor de voorzichtige blauwekaasverkenner.


Testun al foglie di Castagna
Deze kaas is gemaakt door Beppino Occelli die ook bekend staat als een van de beste kaasmakers van Italië. De kaas is van het type 'Testun', wat betekent dat het een harde kaas is die gemaakt wordt van gemengde melk van schapen, geiten en koeien van ambachtelijke boerderijen in de Alta Langa. Tijdens de rijping worden de wielen gerijpt in kastanje bladeren, wat de kaas een uitzonderlijke smaak geeft.